"KOMPAGNIET"

Om livet i ØK - EAC skibe.

Side 63

Her fortsætter billedserie af Anker Nissen på tur med Sargodha.


Jesper sørger for at håret ser fint ud.


Port said.


"Murhammed" har opsat sin salgsbod.


Fine sager til special pris.


Lodsen går.


Sømænd i sarong.


Povl.


På vej til Hongkong.

Sargodha Hong Kong 24 januar 1959.

Så er vi atter tilbage i den frie verden, og det er vi glade for, thi kommunist-Kina er ikke videre spændende. Jeg fik dog købt et par ting, som nok er værd at bringe hjem.

Bl.a. nogle af disse rullemaleriet, som jeg i dag havde en kineser herfra til at se på. De er meget gamle, sagde han, og her i Hong Kong meget værdifulde. Jeg har fået dem meget billigt i Shanghai.


ØKs kontor i Hongkong.


På tur i land blev vi påsejlet af havnepolitiet og båden sank.


Det var medens jeg var med Sargodha, jeg blev sænket af Harbour Police i Hong Kong.

Livet til søs kan være farligt, erfarede jeg i går på en meget ubehagelig måde. Vi ligger til ankers på reden, og når vi skal ud eller ind til Hong Kong foregår det med motorbåd. I går var jeg i land og fotografere og handle lidt. Kl. ca. 14.30 lejede jeg en af disse motorbåde til at sejle mig ud.

Vi var godt undervejs, da jeg hørte os tude kraftigt med hornet. Jeg sad nede i ”kahytten”, og da jeg kiggede ud, så jeg en stor sort stævn nærme sig således at sammenstød var uundgåeligt. Det havde de tre kinesere, som førte båden, også set, for de sprang ret i søen. Jeg prøvede at nå det samme, men inden jeg nåede op lød der et frygteligt brag, og jeg blev slynget rundt. Hurtigt på benene igen og op.

Heldigvis undgik jeg at springe i vandet i mit jakkesæt, for jeg nåede lige at komme over i båden, som havde torpederet os, en stor politipatruljebåd. Jeg var jo noget chokeret, men var ellers ikke kommet noget til bortset fra at par knubs.

Min motorbåd begyndte at synke, men i sidste øjeblik fik man den fortøjet langs siden på politibåden således, at den hang der i et par trosser (Jeg erindrer, hvordan vi kom ind til kajen med svær slagside og tiltrak os opmærksomhed).

 Derpå ind til kajen. I løbet af et øjeblik var der sort af mennesker og politi.  Efter at have opgivet mit navn og svaret på et par spørgsmål (en slags afhøring ved en britisk uniformeret politimand), blev jeg sejlet om bord i en anden båd, og denne  gang gik det bedre.

I nat blev jeg purret ved midnatstid og skulle afgive vidneforklaring til en politiinspektør. Det gik udmærket, kun syntes jeg at tidspunktet var mærkeligt valgt. Muligvis skal jeg i dag i retten, sagde han.

Ja, det er meget morsomt, ikke? I aften sejler vi videre mod Bangkok. Derefter går det for alvor hjemover.

.
Nytårsopdækning hos aspiranterne.


Vi nærmer os Saigon.


En albatros følger med os.


Ækvatordåb.


Dåbshandlingen er godt i gang.


Kong Neptun befaler.


De gejstlige får sig en forfriskning.

Anker Nissen. 

Se også de andre sider !!!

TIL FORSIDEN